Om oss

 

SHETLAND SHEEPDOG

YOUR WINSOME

OM OSS

Jag som driver Your Winsome heter Ellinore Sånge. Jag bor tillsammans med min familj på en gård strax utanför Helsingborg i södra Sverige. Utöver de tre sheltiesar, Muffin, Acai och Bell, som presenteras här på hemsidan bor det många andra djur på gården. Närmare bestämt tre hundar av andra raser, nio hästar och två katter.

 

Hundarna är min stora passion och det är dem som jag brinner för. Shetland Sheepdog har från början varit ett självklart val för mig. Vad finns det att inte gilla? Denna rutan är för liten för att alla positiva adjektiv ska få plats. För att läsa mer om rasen och annan viktig information hänvisar jag Er till undersidan Shetland Sheepdog i menyn.

 

Min vardagstid går dock inte bara till hundarna. Jag har en Ekonomie kandidatexamen från Lunds universitet och för tillfället studerar jag Grafisk design vid Malmö universitet. I framtiden vill jag, utöver hundarna, arbeta med marknadsföring och kommunikation. Några dagar i månaden går även till mitt arbete som jag har vid sidan om studier och hund.

 

Följ oss gärna via vårt Instagram-konto.

MIN HUNDHISTORIA

Jag fick min första Shetland Sheepdog år 2006, hon hette Strimma och kom från Smedjenäs kennel. Strimma var en trefärgad liten sheltie på drygt 30 cm. Tanken var att jag skulle tävla agility med henne men de planerna dog ut relativt snabbt då hennes intresse för agility endast sträckte sig till träning. Redan då ville jag ta valpar, tyvärr ville Strimma inte det samma. Det var dock inte helt fel då det senare visade sig att hon inte hade varit det bästa avelsmaterialet på grund av diverse sjukdomar. Strimma var min guldklimp i många år och dessvärre fick vi ta bort henne år 2017 efter ett par års sjukdom. Jag visste redan tidigt att jag ville ha fler hundar, mer precist - fler sheltiesar. De rådande omständigheterna under åren 2006-2013 tillät inte fler sheltiesar för mig. Det blev år 2014 som jag, lyckligt lottad, fick förtroendet att köpa Muffin från Maria på Tramptass kennel. Muffin var startskottet för Your Winsome-kenneln då hon fick sin första kull, Superfood-kullen, den 30 augusti 2017.

AVELSMÅL

Jag strävar efter att föda upp fysiskt och mentalt sunda hundar. Vidare strävar jag efter att avla fram hundar vars exteriör följer rådande rasstandrad.

 

För att läsa om valpar och deras status inför leverans, klicka här.

Bild: Acai och Muffin

WINSOME    /ˈwɪns(ə)m/

"Winsome" kommer från engelsk ordlista. Vanliga översättningar till svenska är glad, livlig, attraktiv, charmerande, munter, älskvärd och vacker.


En förklarande översättning är 'attractive or appealing in a fresh, innocent way', medan en annan är 'charming in a child like or naive way'. Winsome kan exempelvis sättas i en mening som 'a winsome smile'.


Jag anser att alla dessa adjektiv symboliserar den magnifika hundrasen som Shetland Sheepdog är. Varpå det ordet winsome fick bli en del av mitt kennelnamn.

YOUR WINSOME

KONTAKT

 

Adress:

Myltahusvägen 206, 253 42 Vallåkra

 

E-post:

ellinore@yourwinsome.com

 

Telefon:

+ 46 733 71 31 31

© 2018 Ellinore Sånge. Alla rättigheter förbehålls.